På kursus derhjemme - eller midt imellem 2 opgaver

Skal man nødvendigvis mødes og være i samme lokale for at  lære Photoshop, Indesign og Illustraor. Det tror jeg ikke. Man kan lære meget ved at selv at prøve, måske se noget video på YouTube.

Men så mangler man måske lige den respons som er så lækker ved at have en “live underviser”

Det prøver jeg at råde bod på ved at lave disse webinarer, hvor jeg underviser live via nettet og mine kursister sidder foran skærmen og lytter og arbejder.

I kan se min skærm når jeg fortæller og jeg kan se jeres skærm og høre jer, når I prøver tingene selv.

I sparer tid. Direkte fra morgenbordet til kurset på 2 minutter.

Læringen

Du lærer det grundlæggende, resten skal du selv lære. Ellers laver vi en “2er”

Men software bliver lettere og lettere at gå til. Især når man kender principperne i programmerne -– og det især dem jeg vil fortælle om.

Det bliver skiftevis mig der fortæller, hvorefger vi prøver selv. Jeg kommer rundt og kigger på hvad iI laver

Fuldstændig identisk med det "virkelige" kursuslokale.

Programmerne

Disse programmer er jo grafikernes foretrukne værktøjer, men i dag  vinder de indpas blandt mange andre faggrupper. Blandt andet fordi de er blevet billigere. Man køber ikke, men betaler en månedlig leje.

Men de er også lette at bruge. Måske ikke ud i hjørnerne af programmet. Men de er hurtige at gå i gang med.

3 kurser. 

Jeg laver tre kurser. Alle 2 halve dage.  Jeg deler en typisk kursusdag op i  to halve. Så er der tid til at øve imellem de to kursus dage og få samlet spørgsmålene sammen.

Vi er et sted mellem 2 og 5 på holdene. Det gør at jeg nå at kigge rundt - ligesom hvis vi sad i samme rum.

Indesign

Designprogram eller layoutprogram. Erstatter måske den afsluttende del af Word, hvor man kæmper for at få tingene til at se pæne ud. Det er lettere med Indesign. Kombiner tekst grafik og billederne legende let.vSkal noget sendes til tryk eller print er det Indesign man gør det klar i.

Vi kommer igennem de grundlæggende principper i Indesign. og får lavet en lille brochure i løbet af dagen. Kender du til Microsoft Word og Powerpoint er det en fordel, men abslolut ikke noget krav.

Læs mere om mit Indesignkursus hos Mediernes Efteruddannelse

Photoshop

Vi er alle fotografer i dag. Og næsten alle billeder fortjener at komme en tur gennem et redigeringsprogram. De findes fra gratis og opefter. I den lidt tunge ende ligger Photoshop -

Photoshop er den der sætter standarden for hvad et  redigeringsprogram skal kunne. Alle andre programmer bruger Photoshop som pejlemærke.

Vi kommer slet ikke hele vejen rundt på 2 halve dage. Men skal nok få principperne slået fast , og får konkrete værktøjer så vi kan forbedre ethvert billede.

Vi kigger på de generelle værktøjer og skal også kigge på hvilke formater og størrelser der gælder når vi snakker tryk og web og SoMe

Læs mere om mit Photoshopkursus hos Mediernes Efteruddannelse

Illustrator

Det er måske lidt nørdet at udbyde Illustrator. Selv mange grafikere når aldrig at komme ind i det. Men behovet for infografik stiger og vil du have den fulde forståelse for at lave grafik, er Illustrator et godt sted at starte. 

Så foruden en grundlæggende forsteålse for programmet vil vi primært kigge på mulighederne for at fortælle historier med grafik.

Det er en fordel, hvis du har arbejdet med Indesign inden du tager dette kursus - men ingen betingelse.

Læs mere om mit Illustratorkursus hos Mediernes Efteruddannelse